בדק בית ברכוש משותף
לבדיקת הרכוש המשותף חשיבות רבה מבחינה בטיחותית (אריחי חיפוי חיצוני נופלים, דלתות אש לא תקניות, ספרינקלרים לא עובדים, מדרגות לא תקניות, מעקות רופפים…) ומבחינת ערך הנכס של כל דייר ודייר שעלול לרדת באופן משמעותי במידה והבניין "יזדקן" מהר.
בבדיקת הרכוש המשותף תינתן התייחסות הנדסית לכל החלקים המשותפים לכלל דיירי הבניין בהתאם לתקנים, תקנות, תקנות הג"א, הל"ת, וחוק תכנון ובנייה.
החלקים שייבדקו:
- מעליות
- חניה
- חיפוי חיצוני
- חדרי מדרגות
- משאבות וגנראטורים
- מתקני תברואה
- חדרי אשפה
- חדרי עגלות
- גינות ועוד
המושג בדק בית הינו כללי ורחב מאוד ורצוי להבהירו.
מניסיוננו רב השנים אנו נתקלים ברוכשי דירות אשר שוכרים חברה לביצוע בדק בית בדירתם. חלק ניכר מרוכשי הדירות מסיים את תהליך ביקורת המבנים בדירתו עם קבלת חוות הדעת ההנדסית ומשלים עם הממצאים – חבל.
חשוב להבין כי עם קבלת חוות הדעת יש לפנות לקבלן, תחילה באופן עצמאי ולתת לו את האפשרות להגיב ו/או לתקן. במידה ואין התייחסות או שההתייחסות אינה הולמת, השלב הבא הוא ליווי משפטי. חברת תפארת עובדת עם מיטב עורכי הדין בארץ בתחום בדק בית וליקויי בניה. מכאן והלאה יש לפעול לפי הנחיות עורכי הדין, אך בעיקר להמתין (למערכת המשפט). אין ספק כי זהו הליך ארוך ומייגע אך שכר בצידו.
חוות הדעת ההנדסית מופקת לאחר ביקור של מהנדס מומחה בדק בית בדירתכם. בין היתר נבדקים הפרמטרים הבאים: התאמת הבניה לתוכניות ולשינויים, חשמל, תריסים, רטיבות, ריצוף, מדרגות, ביוב, טייח, דלתות חלונות, סדקים, אינסטלציה, נגרות….
כל הפרמטרים נבחנים אל מול:
- תקנות תכנון ובניה תש"ל (1970)
- התקן הישראלי
הל"ת (תקנות למתקני תברואה) - המפרט הטכני שצורף להסכם רכישת הדירה (לפי חוק המכר דירות)
- מפרט כללי לעבודות בניין בעריכת הועדה הבין משרדית המשמש אמות מידה ומיושם בחברות ציבוריות ופרטיות רבות.
- תוכניות אדריכליות שצורפו להסכם הרכישה.
ביקורת מבנים ואחריות
התהליך מסתיים במימוש כל שקל ששולם למוכר עבור הנכס, חברת תפארת מלווה את לקוחותיה (גם לאורך שנים) עד גמר ההליך בייעוץ הנדסי ללא תוספת תשלום!
המלצה: עם התקשרותכם לקבלת שירותי בדק בית, בדקו היכן מסתיים התהליך והליווי של החברה.