ביצוע בדיקות הנדסיות – האם כל מהנדס מוסמך לכך?
ברמה העקרונית אכן, כל מהנדס רשאי לבצע בדיקות הנדסיות, אך כמו שעורך-דין שמתעסק בגירושין לא ייצג לקוח בתביעה פלילית, כך מהנדסים אשר מבצעים ביקורות הנדסיות הינם מהנדסים שמתמחים בתחום ליקויי בנייה, תחום שדורש ידע, מיומנות, ועדכון שוטף של התקנים, התקנות וחוקי הבנייה.
מתי להתחיל בבדיקות הנדסיות לדירה חדשה?
המצב האולטימטיבי הוא שהבדיקות ההנדסיות יתחילו כבר בשלבי הביצוע הראשונים של הבנייה במספר ביקורים של מהנדס על פי שלבי התקדמות הבנייה השונים. אולם, חברת "תפארת" פיתחה שיטות בדיקה אשר מאפשרות למומחיה לאתר ליקויים אף לאחר גמר הבנייה ובתום שנת בדק.
למה צריך לבצע בדיקה הנדסית לדירה חדשה?
בדיקה הנדסית היא ראיה המשקפת את מצב הדירה וליקוייה, לא בכדי אנו לוקחים רכב שעלותו עשרות אלפי שקלים ומבצעים בדיקה על ידי מומחה במאות שקלים, וזאת עבור השקט הנפשי שלנו. על אחת כמה וכמה בדירה חדשה אשר הינה פונקציה של מספר רב של גורמים כגון תכנון, ביצוע, מזג אוויר, פועלים, וכיו"ב חובה עלינו לבצע בדיקה על ידי מומחה אשר תאתר את הליקויים וכשלי הבנייה למיניהם וזאת בעיקר על מנת לחסוך מאיתנו הוצאות ועוגמת נפש בעתיד.
הבדיקה ההנדסית אינה מהווה בהכרח קריאת תיגר על הקבלן או על מי מטעמו. נטיית הקבלנים היום היא לבצע את התיקונים ואף לפצות במידה ולא ניתן לתקן.
זכרו, בכדי לקבל צריך לדרוש. קרא עוד : בדיקה הנדסית
תביעת קבלן – אחרי קבלת מפתח
נכנסנו לדירה, בשעה טובה, ובעת קבלת המפתח הקבלן החתים אותנו על כך שאנו מרוצים ואין לנו כל תביעה נגדו. משנכנסנו גילינו ליקויים רבים שלא היינו מודעים אליהם. האם לדרוש תיקונים?
תביעת קבלן האם היא אפשרית ?
חוק המכר דירות נמנה בקבוצת החוקים הקוגנטיים אשר לא ניתן להתנות עליהם, הווי אומר , כל התניה אשר עשויה לגרוע מזכויות הדיירים לרבות החתמה על ויתור זכויות, אינה תקפה.
פנינו לקבלן לתיקון ליקויי רטיבות והקבלן תיקן.
כעבור מספר חודשים שוב חזרה הרטיבות וחוזר חלילה. האם לתת לקבלן הזדמנות נוספת לתקן או לדרוש ממנו פיצוי כספי בכדי שנוכל להביא בעל מקצוע שיתקן כראוי?
על פי חוק המכר בסעיף 4ב' – זכות תיקון אי התאמה, "התגלתה אי התאמה, או התאמה יסודית הניתנת לתיקון, על הקונה לתת למוכר הזדמנות נאותה לתקנה, ועל המוכר לתקנה תוך זמן סביר." בהתאם לכך הפסיקה מורה על הקבלנים לתקן באופן רציני ליקויי בניה. אם הקבלן מתקן והליקוי חוזר מספר פעמים, ניתן לדרוש פיצוי כספי, ולפנות לקבלן עצמאי שיתקן.
שאלות ותשובות בנושאי בדק בית וליקויי בניה